top of page

(press) top 10 camping charme in belgique

Ben je op zoek naar een leuke camping in België 🇧🇪 Één die niet al te groot is, mooi is aangelegd en waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat ❤️


Dan ben je op zoek naar een zogenaamde charmecamping. En wij hebben de (volgens ons) 10 mooiste voor je op een rijtje gezet 😘👇


https://www.campingzoeker.nl/.../mooiste-charmecampings.../


Op zoek naar een charmecamping in België? Een klein paradijsje in een mooie omgeving met nog oog voor persoonlijke aandacht. En dat kan best even zoeken zijn want om jezelf een charmecamping te mogen noemen moeten campings aan een aantal voorwaarden voldoen. Charmecampings zijn dus best bijzonder, je vindt maar een paar pareltjes in elke provincie van België. Wij van Campingzoeker hebben alvast wat uitzoek werk voor je verricht en zijn gekomen tot een mooi lijstje van bijzondere charme campings in België. Dat scheelt een hoop zoekwerk wat wij graag voor je uit handen nemen.


Alle onderwerpen in dit artikel

Maar was is nu eigenlijk een charmecamping? Het woord zelf klinkt al vrij idyllisch, toch? Een charmecamping wordt vaak omschreven als een klein en charmant kampeerterrein waar je alles vind wat je nodig hebt en waar nog steeds een aangename rust heerst. Je vind er in veel gevallen faciliteiten als een campingwinkel, horeca en verschillende speelvoorzieningen. Ook zijn er op veel charmecampings huuraccommodaties of zelfs luxe glamping accommodaties. Charmecampings hebben een maximum van rond de 200 kampeerplaatsen die allemaal ruim en in het groen gelegen zijn. Wil jij precies weten wat je kunt verwachten wanneer je gaat kamperen op een charmecamping? Lees dan nu ons artikel over kamperen op een charmecamping.


Ben jij op zoek naar een mooie charmecamping bij onze zuiderburen, lees dan snel verder. Speciaal voor jou hebben we een hele mooie lijst samengesteld met de - volgens ons - 10 mooiste charmecampings van België. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Retrocamping Champ le Monde in Herbeumont

Wat kwam ons weer een uniek idyllisch plekje ter ore in het mooie België. Voor luxe echter hoef je niet af te reizen naar Herbeumont. Waarvoor dan wel? Voor kamperen zoals het oorspronkelijk begonnen is, back to basic, ruim van opzet en in een relaxte sfeer. Met zwemmen in de rivier en een kampvuur in de avond, sterren aan de hemel en middenin de natuur.


Haal je verse croissants in de ochtend in de oude broodbezorg auto op het terrein en een Italiaans ijsje in weer een andere retro auto. Voor de vergeten boodschappen is er een winkel ingericht in een soort van kermiskraam. De kampeerplaatsen bevinden zich aan de oevers van de Semois met zicht op de reusachtige viaduct en te midden van loofbomen. Een unieke glamping ervaring onderga je als je een van de woonwagens op de camping huurt. Deze zijn geschikt tot vier personen en hebben allemaal een eigen thema. De wagens zijn tot in detail in originele sfeer teruggebracht maar beschikken wel over een kitchenette en koelkast.


Zwemmen, kajakken, vissen, wandelen, paardrijden. Allemaal activiteiten die mogelijk zijn vanaf de camping. Fietsverhuur is ook aanwezig, tip neem een mountainbike! Bijzonder is ook het kasteel in Herbeumont.


ontdek Retrocamping Champ le Monde
32 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comments


bottom of page